VIDEO Bărbat din Stâlpu, ucis de un cumnat pentru că a intervenit să-și apere sora

Crimă într-o familie din localitatea buzoiană Stâlpu: un bărbat în vârstă de 36 de ani și-a înjunghiat mortal cumnatul cu 11 ani mai mic, pe fondul unor certuri familiale. Tânărul intervenise într-un scandal izbucnit între sora lui și concubinul acesteia, care devenea recalcitrant de fiecare dată când se îmbăta.

Tragedia s-a produs în jurul orei 21.00, la scurt timp după ce tânărul de 25 de ani, Ion Mănăilă, a intervenit în cearta dintre sora sa și concubinul acesteia, Vasilică Ioniță, un bărbat de 36 de ani.

Cei doi stau de trei ani în casa bărbatului și au un copil de doi ani. Fratele femeii locuiește singur, la doar două case depărtare. Ion auzea frecvent țipete din gospodăria vecină și nu de puține ori mergea să potolească spiritele.

La fel s-a întâmplat și joi seara. A auzit scandalul dintre concubini și a mers la aceștia cu intenția de a-i despărți. A intrat în curtea surorii sale pentru a-și duce planul de împăcare până la capăt, însă totul s-a transformat într-o tragedie.

Înfuriat peste măsură că tocmai fusese înfruntat de mai tânărul cumnat, Vasilică Ioniță a luat un cuțit, a ieșit din curte după Ion și l-a înjunghiat în inimă, cu două lovituri. Deși era mai corpolent decât agresorul, Ion Mihăilă nu a avut timp să se apere, fiind luat prin surprindere.

Un vecin a sunat la 112. Când au ajuns la fața locului, polițiștii l-au găsit pe tânărul înjunghiat mort în șanțul din fața porții, iar pe agresor lângă el, în stare avansată de ebrietate. Poliția l-a reținut pe făptaș, care la început a mărturisit că a fost în legitimă apărare.