VIDEO Bannere pro-referendum, mutate dintr-o zonă în alta a municipiului. Acuzația vine de la USR Buzău

Reprezentanții USR au reclamat prezența materialelor electorale către Biroul Electoral Județean, însă, joi, înainte ca Biroul să ia o decizie privind legalitatea acestora, ele au fost date jos. Aceeași formațiune a reclamat ulterior că afișajul a reapărut vineri, în alte puncte din oraș. Practic bannerele sunt mutate zilnic din locurile reclamate în alte zone, spun contestatarii.

Nicio instituiție nu își asumă bannerele care îi îndemană pe buzoieni să voteze „Da” la referendumul de sâmbăta și duminică.

În ultimele zile, pe principalele artere ale municipiului Buzău puteau fi zărite bannere prin care cetățenii erau îndemnați să meargă la urne și chiar să voteze „Da” la referendumul din acest weekend, pentru susținerea familiei tradiționale și interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex.

Reprezentantii USR au depus joi o sesizare la Biroul Electoral Județean Buzău prin care semnalau prezența ilegală a acestor materiale de propagandă electorală. Unul dintre bannere era montat chiar pe stâlpii din fața sediului Biroului Electoral Județen.

Chiar înainte ca Biroul Electoral Județean Buzău să ia o decizie privind legalitatea amplasării bannerelor în mai multe zone din oraș, angajații SC Urbis Serv au trecut la demontarea lor.

Vineri, formațiunea care a făcut plânmgerea împotriva bannerelor a revenit cu un comunicat prin care acuză că bannerele sunt mutate zilnic din locurile reclamate în alte zone.

”Deși USR Buzău a făcut sesizare la BEJ nr.10 Buzău și s-a luat hotarârea de înlăturare a materialelor electorale în zonele reclamate, ele apar cu ostentație în alte locuri: Poșta veche lângă Tribunal, la intrarea în oraș zona rond Unirii N.etc. Pozele sunt de azi, zona Unirii N., Tribunal, palat, Episcopie. Practic bannerele sunt mutate zilnic din locurile reclamate în alte zone! Ne jucăm de-a Tom și Jerry pe banii publici? , se arată în comunicatul USR Buzău.

Potrivit BEJ, nicio instituție nu și-a asumat amplasarea bannerelor pro-referendum în municipiul Buzău.