VIDEO Azilul de cinci stele din Costești, premiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale: dotat cu lift, sală de fitness, centrală proprie și bloc alimentar ultramodern

Comuna Costești se poate mândri cu unul dintre cele mai moderne cămine de bătrâni  care funcționează în  România. Unitatea a fost premiată recent de Minsterul Muncii și Protecției Sociale pentru îngrijirea atentă pe care le-o oferă zecilor de bătrâni aflați în întreținere.

Unul dintre cele mai moderne cămine de bătrâni din România, construit cu fonduri europene de aproape 2 milioane de euro, funcționează de câțiva ani în localitatea Costești din județul Buzău.

Căminul pentru persoane vârstnice Cosntantin și Elena are în întreținere 42 de bătrâni și este dotat dotat cu lift,  sală de kinetoterapie ultramodernă, centrală termică proprie și generatoare de curent în caz de necesitate.

Clubul, sala de mese, spălătoria și blocul alimentar fac cinste instituției care oferă casă și masa celor care au nevoie de o îngrijire atentă.

“ Ne străduim să le oferim condiții cât mai bune persoanelor vârstince aflate la noi în întreținere. Anual alocăm fonduri pentru ca unitatea să funcționeze la cele mai înalte standarde, așa cum ne-am luat angajamentul în contractul de finanțare. Dotările sunt ultramoderne și sperăm noi că bătrânii se simt ca într-o familie mai mare. Angajamentul de care dă dovadă coordonatorul centrului Gavrilă Dana Ionela, a fost și răsplătit recent printr-o diplomă obținută la nivel național într-un concurs de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârsta a III-a.” precizează edilul comunei Costești, Nicolae Gioabă.

 

Urmărește-ne pe Google News