VIDEO Autoritățile din Vadu Pașii vor inaugura la 1 septembrie o nouă grădiniță ultramodernă

Administrația PNL din Vadu Pașii a mizat în ultimii ani pe dezvoltarea infrastructurii din învățământ prin atragerea masivă de fonduri europene. O școala ultramodernă
a fost deschisă în urmă cu doi ani în satul Vadu Pașii iar din toamnă va fi inaugurat un nou obiectiv realizat la cele mai exigente standarde europene. Este vorba de o nouă grădiniță finalizată în același sat, cu doar 40 de miliarde de lei vechi.

În numai un an și jumătate autoritățile din Vadu Pașii au reușit să finalizaze lucrările și să doteze la cele mai înalte standarde, noua grădiniță construită cu finanțare din fonduri guvernamentale și europene.

Educația  a fost declarată în actualul mandat drept vârf de lance la Vadu Pașii, efortul de atragere a finanțărilor fiind prioritare pentru administrația locală.

“Suntem de părere că dezoltarea infrastructurii din zona educației reprezintă viitorul unei localități și din acest motiv aceste investiții au fost prioritare pentru noi. Primii copii îi vom primi în această grădiniță din toamnă și sperăm ca această unitate să fie căutată și de familiile din localitățile limitrofe, date fiind dotările pe care le avem aici. Până acum am reușit să finalizăm și alte proiecte de mare avengură, cum ar fi sala de sport sau școala din Vadu Pașii, care au modernizat infrastructura educațională din comuna noastră  “ ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

Grădinița cu program prelungit va găzdui șase grupe de preșcolari, fiind dotată cu mobilier și utilități ultramoderne, de la pătuțuri, măsuțe, scaune sau jucării și până la grupuri sanitare și săli de mese la fel ca în țările occidentale.

”Cu ani în urmă devenise o o modă să-ţi duci copilul la grădiniță la Buzău însă acum lucrurile s-au schimbat. Imaginile vorbesc de la sine şi eu nu cred că există în tot județul o grădiniţă mai frumoasă ca a noastră. Dotările pe care le-am primit sunt chiar mai bune decât la oraş iar mobilierul și utilitățile sunt de ultimă generaţie, având chiar și grup electrogen autonom. Copiii vor primi multă atenţie din partea educatorilor iar părinții n-au altceva de făcut decât să vină să vadă ce oferim și apoi să-I înscrie pe cei mici aici.”ne-a precizat Rotărescu Viorica, directorul Școlii Gimnaziale din Vadu Pașii, de care aparține administrativ noua grădiniță.

Clădirea a fost recepționată în această primăvară, cu un efort finamciar de doar 40 de miliarde de lei vechi, în present construcția dubldu-și valoarea din cauza scumpirilor accelerate.

În ultimii patru ani grație unor investiții de milioane de euro în infrastructură dar și în educație, comuna Vadu Pașii a devenit o localităte de referință din județul Buzău.

În urmă cu doi ani autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.

Urmărește-ne pe Google News