VIDEO Au fost ridicate restricțiile de circulație de pe DN 10 Buzău-Brașov

Circulația rutieră a fost reluată în condiții normale pe DN 10 Buzău-Brașov pe tronsonul cuprins între km 26+430 și km 26+830 (zona Măgura).

După încheierea operațiunii de asfaltare, semafoarele și panourile de semnalizare a lucrărilor au fost ridicate și urmează ca, săptămâna viitoare, să fie realizate marcajele corespunzătoare pe porțiunile reparate și să se monteze parapete metalice rutiere.

În cursul anului 2018, în zonă s-au activat două importante alunecări de teren care au afectat puternic starea Drumului Naţional 10, cele mai grave probleme fiind înregistrate la km 26+830, unde o porţiune din carosabil s-a surpat, determinând restricţionarea circulaţiei pe un singur fir.

Firma care a efectuat lucrările este Maristar Com din Bucureşti, aceeaşi care a realizat copertina de beton de la Siriu, pentru stabilizarea alunecării de teren.

Fondurile necesare consolidării terenului au fost alocate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere jumătate de an mai târziu, în urma intervenţiilor autorităţilor buzoiene prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Începând din luna octombrie a anului trecut, în cele două puncte au fost forate câteva zeci de găuri de 25 de metri adâncime în care s-au turnat coloane de beton pentru stabilizarea terenului, s-au amenajat canale marginale pentru colectarea apelor pluviale, a fost refăcută o subtraversare (podeţ de beton) care să permită drenarea apei şi, de asemenea, a fost refăcută fundaţia drumului pe o lungime totală de aproape 200 de metri.