VIDEO Ambulanță SMURD, răsturnată de un șofer imprudent, în fața ISU Buzău

O ambulanță SMURD care tocmai pleca în misiune la un accident produs la marginea Buzăului, a fost lovită în plin de un șofer imprudent aflat la volanul unui Volkswagen, chiar în fața sediului ISU din Buzău. În urma impactului violent mașina de intervenție de la SMURD s-a răsturnat.


Accidentul s-a produs pe fondul neatenției unui șofer care conducea un autovehicul dinspre Liceul Hașdeu către zona centrală a Municipiului Buzău.

Deși șoferul de pe ambulanța SMURD avea activate semnalele luminoase și acustice, iar semaforul din dreptul intrării ISU Buzău era semnalizat pe culoarea roșie, fiind vorba de o intervenție de urgență, șoferul de pe VW a ignorat toate avertismentele, izbind violent mașina SMURD, care pleca către un accident  produs la marginea orașului, unde doi copii răniți așteptau îngrijiri medicale.

În urma impactului teribil din lateral ambulanța s-a răsturnat, însă din fericire șoferul și paramedicul au scăpat doar cu o sperietură zdravănă, nefiind răniți.

În urma incidentului rutier o mașină specială de intervenție, dotată cu echipamente complexe de resuscitare și descarcerare, a rămas nefuncțională, fiind trimisă la reparații capitale.

Poliția a deschis un dosar penal pe numele șoferului vinovat.