VIDEO Ambulanţă din Buzău care transporta o pacientă infectată cu COVID-19, implicată într-un grav accident spre Buhuşi

O pacientă cu COVID-19 trimisă la peste 200 de kilometri, în căutarea unui loc la ATI, a decedat marți seară într-un accident rutier. O ambulanță s-a răsturnat, iar pacienta intubată (75 de ani) a murit pe loc. Medicul care o însoțea a fost grav rănit.

Reprezentanții Spitalului Județean Buzău spun că s-a decis transferul bolnavei deoarece starea acesteii se agrava și nu mai putea aștepta eliberarea unuia dintre cele 12 paturi de la secția ATI.

Pacienta fusese depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, iar medicul din UPU Buzău a decis transferarea ei la spitalul din Buhuși, Bacău, singurul care avea disponibil un loc la ATI.

Buzoianca de 74 de ani s-a prezentat marți la Spitalul Județean Buzău împreună cu soțul ei, ambii având afecțiuni pulmonare grave cauzate de infecția cu coronavirus.

În doar câteva ore, starea femeii s-a agravat și mai mult, plămânii ajungând să funcționeze cu greu chiar și cu ajutorul măștii de oxigen.

”Pacienta a venit marți la Spitalul Judeţean Buzău alături de soţul ei. Femeia avea afecţiuni pulmonare la radiologie 80% şi cu insuficienţă respiratorie”, spun reprezentanții spitalului.

Pentru că femeia avea nevoie de un loc la ATI, iar în Spitalul Județean toate cele 12 paturi destinate bolnavilor COVID-19 erau ocupate, medicii de la Urgențe i-au găsit loc pacientei la spitalul Buhuși, județul Bacău.

Din păcate, autospeciala SAJ Buzău a fost implicată într-un accident pe raza localității vrâncene Mărășești.

Șoferul ambulanței ar fi vrut să evite impactul cu mașina din fața sa care frânase brusc, moment în care a tras de volan și a intrat pe contrasens, unde a lovit un obiect metalic de pe mijlocul șoselei. Ulterior, autospeciala a ajuns într-un cap de pod de pe sensul opus de mers, unde s-a răsturnat.

Pacienta intubată a murit pe loc. Medicul Mariana Pruteanu (60 de ani), care însoțea pe pacientă, a suferit leziuni grave și se află internată pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Focșani.

„Ambulanţa transporta un pacient COVID-19 pozitiv, intubat, spre Buhuşi. În urma accidentului, pacienta a murit, iar medicul de pe ambulanţă a suferit un traumatism cervical şi traumatism de membru inferior, fiind preluată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani. Şoferul şi ambulanţierul nu au suferit traume”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.

În cursul nopții, doctorița rănită în Vrancea a fost transferată la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din București. Asistentul și șoferul ambulanței implicate în evenimentul rutier nu au rămas internați.