VIDEO Accident pe centura Buzăului. Un șofer a intrat cu TIR-ul în parapeţii de pe mijlocul şoselei

Un șofer de TIR în vârstă de 28 de ani a scăpat ca prin minune după ce s-a răsturnat într-un viraj uşor cu colosul de 20 de tone. Camionul a intrat în balans după ce a lovit un parapet de beton de pe mijlocul drumului. Accidentul rutier soldat cu pagube materiale s-a produs la primele ore ale dimineţii pe şoseaua de centură a Buzăului.

Camionul înmatriculat în judeţul Neamţ transporta centrale termice către capitală. La un moment dat, şoferul a ignorat baliza de semnalizare de pe mijlocul drumului şi a lovit în plin cu roata din stânga peretele de beton care desparte cele două sensuri de mers.

Camionul de mare tonaj s-a răsturnat iar motorina din rezervor s-a scurs pe carosabil existând pericol de incendiu. La faţa locului a fost deplasat un echipaj de la descarcerare şi unul de pompieri pentru asigurarea zonei.

Şoferul, un nemţean de 28 de ani, a reuşit să iasă din cabina avariată până la sosirea echipajelor de descarare. Nu consumase băuturi alcoolice.

Pentru evitarea altor incidente rutiere, zona în care s-a produs accidentul a fost asigurată de mai multe echipaje de poliţie. De asemenea, un echipaj de la pompieri a rămas la locul accidentului pentru a supraveghea rezervorul fisurat cu motorină.