VIDEO A „răsărit” primul pilon al podului de la Vadu Pașii. În curând sătenii vor putea circula spre Buzău

Autoritățile locale din Vadu Pașii, au fâcut presiuni susținute în ultimul an asupra contructorului pentru terminarea lucrărilor înaintea graficului stabilit prin contract. Roadele muncii se văd  chiar pe șantier, iar edilul comunei Gheorghe Firon precizează că data de execuție anunțată este de bun augur pentru toată comunitatea.

În vara anului viitor  vom putea circula pe noul pod de la Vadu Paşii. Este convingerea Primarului Gheorghe Firon, conturată după ce a aflat că lucrările la pod au avansat surprinzător de repede, datorită condiţiilor meteo favorabile dar și a interesului dat de Consiliul Județean Buzău.

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova, sunt avansate, constructorul reuşind chiar să depăşească ritmul pe care şi-l propusese.

Primarul Gheorghe Firon este de părere că dacă lucrările vor continua în aceeaşi notă, la jumătatea anului 2019 se va putea circula pe noul pod. Constructorul este cu atât mai motivat, cu cât a și primit banii pe lucrare.

” Veștile sunt bune iar noi suntem mulțumiți de ceea ce vedem pe șantier. Venim la câteva zile să verificăm ritmul lucrărilor pentru că noi așteptăm rezultatele rapid așa cum ni s-a promis. De finalizarea acetui pod depinde dezvoltarea întregii localități”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Noul pod este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzau, societate de construcții care a ridicat si noua maternitate din municipiu.

Celebrul inginer Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.