VIDEO A rămas plăcut surprins după o întâlnire cu polițiștii locali din Buzău

A trecut prin toate stările sufletești, după ce a pierdut un portofel cu mulți bani. Un buzoian care a pierdut portofelul cu acte și bani în zona unei unități de alimentație publică a fost chemat la sediul Poliției Locale pentru a i se da vestea la care a mărturisit că nu se mai aștepta.

O patrulă de polițiști locali care își desfășurau activitatea pe strada Tudor Vladimirescu au găsit portofelul cu toți banii lângă el în apropierea unui bar.

În urma verificărilor, agenții au constatat că în interiorul portofelului se aflau documente personale ale aparținătorului, respectiv un act de identitate, carduri bancare, și suma de 330 lei iar în apropierea acestuia se afla și suma de 2.200 lei.

A fost identificat apartinatorul portofelului, care a fost invitat la sediul Politiei Locale Buzau, unde i-au fost înmânate bunurile pierdute.

Polițiștii Locali avertizează cetățenii că insuşirea bunului găsit sau care a ajuns din eroare la o persoană sunt fapte prevazute de art. 243, Noul Cod Penal, după cum urmează:

* alin 1. Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

* alin 2. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.