VIDEO A murit bătrâna care trăia printre gândaci, şobolani şi gunoaie. Decesul a fost constatat după patru zile

Anchetă a poliției, după moartea unei bătrâne care locuia singură în garsoniera pe care o transformase în depozit de gunoaie. Ajunsese o povară pentru vecini, casa ei fiind mulți ani o sursă de gândaci, șobolani și mirosuri insuportabile. Murise de câteva zile și emana mirosul cadaveric, însă locatarii nu au mai fost în stare să facă acum diferența.

Moartea a găsit-o pe bătrâna Artemisa singură, fără lumânare la căpătâi, între gunoaiele pe care le strânsese în ultimii ani. Nimeni nu și-a dat seama acum că din garsoniera cu mirosuri insuportabile iese iz de putrefacție. De patru zile nu a mai văzut-o nimeni la intrarea în bloc, așa cum obișnuia tanti Artemisa, iar unui vecin i-a venit ideea să cheme pompierii.

Aceștia au intrat pe geamul întredeschis al bucătăriei iar când au ajuns pe balcon au găsit-o pe bătrână întinsă pe o canapea, fără suflare, intrată deja în descompunere. Vecinii spun că de la ea mereu ieșeau mirosuri grele și de aceea nu au intrat acum la bănuieli. Doar lipsa ei a dat de bănuit.

Vecinii cred că berile, pe care le consuma în exces, câte trei PET-uri pe zi , i-au adus sfârșitul bătrânei Artemisa. Criminaliștii vor stabili la anchetă împrejurările morții femeii care locuia singură de mulți ani în garsonieră. Vecinii se tem că așa cum era în timpul vieții, părăsită de apropiați, la fel va fi și acum, când cineva trebuie să se ocupe de organizarea înmormântării. ”O să rămână la morgă pentru că nu o să vină nimeni să o îngroape”, spune unul dintre locatari.

Părerile sunt însă împărțite. ”Cât a trăit, rar a fost vizitată de un nepot. Probabil că acum să o să înceapă să îi dea mulți târcoale garsonierei. Numai că e mult de muncă pentru a scoate toate gunoaiele strânse”, spune o vecină.

Vecinii bătrânei Artemisa ajunseseră la limita răbdării după ce mulți ani au îndurat mirosul de urină, mizeria şi, de multe ori, ocările femeii de 86 de ani, aparent părăsită de rude. Au curs sesizările către autorități despre focarul de infecţie însă nimeni nu putea da curs, întrucât bătrâna se încuia în casă și nu permitea nimănui accesul.

Garsoniera în care vieţuia bătrâna ajunsese precum o grotă: fără curen electric şi năpădită de insecte, gunoaie şi mirosuri pestilenţiale. Vecinii, oripilaţi, spuneau în urmă cu două luni că locatara de la parter nu mai făcuse curat în casă de foarte mulţi ani şi tot de mult nu se mai spălase.

Tanti Artemisa strângea bidoanele de bere în sufragerie şi în cada din baie, pe care nu o mai folosise de mulţi ani. Nu accepta ajutor din partea vecinilor, pentru că, spunea ea, puteau fura din lucruri. Bătrâna era văduvă de mulţi ani.