VIDEO A fost semnat contractul de finanțare a construcției noului UPU Buzău

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău va fi modernizată cu bani europeni, dar și cu fonduri guvarnamentale și județene, în baza unui contract de finanţare semnat, joi, între Consiliul Județean Buzău şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru Regiunea Sud-Est.

Valoarea totală a proiectului depășește 16,2 milioane de lei, dintre care circa 6,8 milioane reprezintă cheltuieli eligibile. Prin urmare, această sumă va fi acordată din fonduri europene, iar diferența va fi suportată de Consiliul Județean Buzău, care a alocat din bugetul propriu două milioane de euro pentru acest proiect.

Lipsa unui spațiu adecvat pentru actul medical dar și deficitul de medici fac ca timpul de aşteptare în Unitatea De Primiri Urgenţe să devină insuportabil, ajungând şi la 8-9 ore, potrivit mai multor sesizări venite din partea pacienţilor.

Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1.000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1.000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani și cinci luni. Când vor începe lucrările de reabilitare la spital rămâne de văzut, cert este că atunci când se va întâmpla asta, UPU va rămâne funcţional din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.