Victor Mocanu a primit sentința în dosarul ”Maternitatea”. A fost condamnat la închisoare

Fostul președinte al CJ Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat definitiv, vineri, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în dosarul „Maternitatea”. Inițial, instanța de fond îl condamnase la închisoare cu executare, însă fostul parlamentar a contestat decizia.

Victor Mocanu (70 de ani) a fost senator PSD (2012-2016) și înainte președinte al CJ Buzău (2004-2012). Fiul acestuia este deputatul Adrian Mocanu (ALDE), fost deputat PSD în perioada 2008-2016.

Maternitatea a fost inaugurată cu o ceremonie fastuoasă, urmată de o zi a porților deschise. Buzoienii au avut acces la primele două etaje ale unității spitalicești, mobilate și utilate cu aparatură închiriată de la firma Medical Finance Projects pe sume importante de bani. Prețul chiriei a fost de 50.000 de euro/lună.

Un fost director din cadrul Consiliului Județean Buzău, Constantin Lungu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată și continuată, dar și pentru fals intelectual.

În același dosar, pentru complicitate la abuz iîn serviciu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de cinci ani, Daniel Mihail Bădic, directorul firmei care a închiriat aparatura medicală Consiliului Județean, pentru inagurarea formală a Maternității Buzău, în timpul campaniei electorale din 2012.

Instanța supremă a mai condamnat-o la doi ani și șase luni de închisoare cu patru ani și sase luni termen de încercare pe Eugenia Husea, angajată a aceleiași firme, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată și în formă continuată.