Viceprimarul comunei Vernești, pe lista neagră a inspectorilor ANI

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au verificat activitatea viceprimarului din Vernești, Titus Ciauș, din perioada în care s-a aflat la conducerea Primăriei Vernești și au descoperit că, în urmă cu 3 ani, a ocupat și funcția de coordonator în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

“În calitate de viceprimar, a emis și semnat la data de 11 septembrie 2017 o dispoziție prin care a fost numit coordonator activități proiect în cadrul proiectului „Procomunitate-măsuri integrate pentru incluziunea socială a comunității rome din Candești” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, încălcând astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, spun inspectorii ANI într-un comunicat de presă

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Ploiești, urmând să fie stabilit și un prim termen. Potrivit legii, dacă verdictul ANI rămâne definitiv, persoana declarată în conflict de interese nu mai poate ocupa o funcție publică timp de 3 ani. Viceprimarul Titus Ciauș a depus un punct de vedere oficial la dosarul de evaluare, în vederea exercitării dreptului la apărare.