Vești bune pentru comercianții din Săgeata. Ce a hotărăt CJSU Buzău la ultima ședință

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de duminică, 15 noiembrie 2020, hotărârea privind validarea ratei de incidență aferentă perioadei 02.11- 14.11.2020 la nivelul localității Săgeata

Membrii CJSU Buzău au validat rata de incidență la nivelul celor două localități învecinate, de 1,77 la mia de locuitori la Săgeata, valorile fiind cumulate pe ultimele 14 zile.

Întrucât valoarile sunt mai mari de 1,5 și mai mici sau egale cu 3 cazuri la 1.000 de locuitori, la Săgeata se vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 967/2020 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României.

Astfel organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole sau concerte este permisă începând din acest week-end, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, după caz.

Până la noi reglementări este  interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, după caz.

Cu toate aceatea activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Și activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși însă 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00, după caz.

Vești bune primesc și  operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc cărora le este permisă activitatea fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului comercial.

Pentru celelalte unități administrativ teritoriale din județ se vor menține măsurile aprobate în hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău.