Veste bună pentru zeci de mii de locuitorii de pe Valea Buzăului

La începutul anului viitor, se redeschide spitalul din Pârscov, ca secție exterioară a Spitalului Județean Buzău. Reabilitat și utilat cu fonduri alocate de Consiliul Județean, Centrul multiufuncțional de la Pârscov va fi deservit de cinci medici, 17 asistente medicale și 5 infirmiere.

Spitalul din Pârscov, închis în anul 2011, transformat apoi în Centru de Sănătate Multifuncțional, se va redeschide la începutul anului viitor, ca secție exterioară a Spitalului Județean Buzau.

În urmă cu doi ani, spitalul de la Pârscov a beneficiat de lucrări de întreținere și reparații, cu fonduri alocate de Consiliul Județean Buzau. In prezent, mai trebuie rezolvată doar problema personalului însă, și din acest punct de vedere, lucrurile par a fi rezolvate. Directorul Spitalului Județean Buzău spune că a început discuțiile pentru identificarea medicilor care să asigure serviciile medicale în secțiile Spitalului din Pârscov cu foștii medici care au lucrat la această unitate.

Centrul medical de la Pârscov a fost configurat pentru cinci secţii – chirurgie, obstretică-ginecologie, pediatrie, ORL şi medicină internă – care trebuie deservite de 5 medici, 17 asistente medicale şi 5 infirmiere.