Veste bună pentru buzoienii care vor să devină șoferi. Scade perioada de așteptare a probei practice

Timpul de așteptare a examenelor auto se înjumătățește după demersurile întreprinse de Instituția Prefectului Județul Buzău în urma cărora IGPR și DRPCIV au aprobat detașarea a doi lucrători din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Buzău la SPCRPCIV Buzău. Noii examinatori trebuie să fie atestați mai întâi de către DRPCIV.

Polițiștii detașați la SPCRPCIV Buzău vor derula în perioada 22 mai – 7 iulie 2018 activități de examinatori auto, măsura permițând crearea unui număr suplimentar de peste 700 de locuri în vederea programării la proba practică – ctg. B.

În aceste condiții, timpul mediu de așteptare între promovarea probei teoretice și susținerea probei practice va scădea de la aproximativ 80 de zile, la aproximativ 40 de zile.

Astfel, candidații programați de SPCRPCIV Buzău la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere ctg. B în perioada 25 iunie – 30 iulie 2018 vor fi reprogramați la o dată anterioară, respectiv în intervalul 21 mai – 22 iunie 2018, în ordinea în care au fost programați sau reprogramați inițial.

Data replanificării va fi comunicată prin mesaj scris pe numărul de telefon precizat de candidat la momentul depunerii dosarului. În cazul candidaților care nu au comunicat un număr de contact, rămâne valabilă programarea inițială.

Potrivit Prefecturii, în ultimele luni, timpul de așteptare pentru susținerea probei practice ajunsese la aproximativ 80 de zile, pe fondul deficitului de personal existent la nivelul SPCRPCIV Buzău.