Val de incendii în gospodăriile din județul Buzău. Pompierii avertizează!

Frigul extrem din ultimele zile, care a atins chiar și minus 18 grade în zona de munte a județului Buzău, a obligat  consumatorii să folosească din plin instalațiile de încălzire din gospodării.

Din cauza coșurilor de fum neîntreținute, au izbucnit numeroase incendii la care a fost nevoie de intervenția pompierilor militari.

În ultimele 72 de ore, pompierii militari buzoieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a opt incendii. Șapte dinte ele au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau defecte și au pus în pericol gospodării de pe raza localităților: Siriu, Beceni, Rm. Sărat, Topliceni, Movila Banului, Buzău, Săpoca.

”Suprasolicitarea panoului electric, a determinat intervenția, la o locuință din municipiul Rm. Sărat. Din fericire, niciunul dintre cele opt incendii, nu s-a soldat cu victime omenești”, a precizat ISU Buzău, într-un comunicat de presă.

Pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă curățarea temeinică a coșurilor de fum, dar și evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate.