Vacanțele românilor: primele 3 țări în topul preferințelor

Turcia, Grecia și Bulgaria se află în continuare pe primele locuri în preferințele românilor, în ceea ce privește destinațiile de vacanță. Accesibile ca prețuri și aflate relativ aproape, stațiunile turistice din aceste țări primesc mii de turiști români în fiecare an. Mulți dintre aceștia preferă să revină în aceleași locuri, care oferă condiții de cazare și masă superioare celor de pe litoralul românesc, la prețuri comparabile sau chiar mai mici.

Iată care sunt stațiunile cele mai îndrăgite de turiștii români!

Antalya – perla litoralului turcesc de pe coasta Mediteranei

Regiunea Antalya este una dintre cele mai vizitate destinații turistice. Situată pe coasta Mării Mediterane, cu un litoral lung de peste 600 de kilometri, zona oferă nenumărate posibilități de distracție. Munții Taurus se află în apropiere, iar vestigiile trecutului pot fi vizitate de iubitorii de istorie și arheologie. Atracțiile culinare și bazarurile în care se vând în special obiecte și dulciuri tradiționale se numără printre principalele motive pentru care turiștilor le place să revină în această regiune.

Construit cu 150 de ani înaintea Erei Noastre, orașul Antalya este considerat capitala Rivierei turcești. Deși a suferit numeroase transformări pe parcursul ultimilor 2 000 de ani, multe clădiri și vestigii ale trecutului au fost păstrate în cadrul unor muzee și situri arheologice. Cartierul vechi al orașului, Kaleici, păstrează chiar porțile construite pe vremea împăratului Hadrian. Așadar, zona oferă posibilități de petrecere a timpului liber atât pentru iubitorii de atracții culturale, cât și pentru amatorii de sporturi nautice sau de drumeții pe munte.

Printre stațiunile preferate de români se mai numără și Alanya, Side, Lara, Kemer, Belek și Bogazkent. De asemenea, un sejur în Antalya poate să coste la fel sau chiar mai puțin decât unul în România, în funcție de varianta de transport pentru care optezi și de numărul stelelor hotelului pe care îl alegi. O agenție de turism precum Karpaten.ro te poate ajuta să îți organizezi concediul, oferindu-ți propuneri variate în ceea ce privește durata și posibilitățile de cazare.  

Grecia – țara cu ieșire la 3 mări

Amatorii de mare și de soare au posibilitatea de a alege pe malul cărei mări își vor petrece vacanța în Grecia: Mediterană, Egee sau Ionică. În plus, există și opțiunea de a vizita insulele grecești. 

Această țară care, la fel ca Turcia, a făcut parte în trecut dintr-un mare imperiu, oferă posibilitatea de a vizita locuri legendare – Olimp, Atena, Mykonos, dar și mănăstiri vechi, aflate la originea ortodoxiei. Mâncărurile tradiționale, preparatele pescărești sau din legume proaspete și uleiul de măsline se numără printre principalele atracții de ordin culinar.

Bulgaria – Balchik și Nisipurile de Aur la distanță de mers cu mașina

Mulți turiști preferă să treacă granița în Bulgaria fie chiar și pentru un weekend, dacă nu chiar pentru un concediu întreg. Legumele bulgărești sunt renumite pentru gustul lor deosebit. Printre destinațiile preferate de români pe litoralul bulgăresc se numără Albena, Balchik, Nessebar, Nisipurile de Aur, Obzor, Sunny Beach și Constantin și Elena. Pe lângă atracțiile specifice litoralului, la Balchik poate fi vizitat castelul Reginei Maria a României și Grădina Botanică.

Serviciile și condițiile de cazare, dar și opțiunile mai variate de petrecere a timpului liber îi fac pe români să se îndrepte mai degrabă către aceste 3 țări, în detrimentul stațiunilor românești de la Marea Neagră. Majoritatea preferă varianta all inclusive, în special dacă este vorba despre un concediu petrecut în familie sau cu prietenii.

Sursa foto: Pixabay.com.

 

Urmărește-ne pe Google News