UPU Buzău se extinde. Va fi construit un alt corp de clădire, cu subsol și parter

A fost făcut ultimul pas necesar înaintea semnării contractului de finanțare din bani europeni a proiectului care prevede extinderea și dotarea Secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Documentele urmează a fi parafate de Consiliul Județean Buzău și Agenția pentru Dezvoltare Regională, în prima jumătate a lunii februarie.

Aleșii județeni au votat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău, aprobarea promovării proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău” în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Practic după aprobarea proiectului de către aleșii județeni în următoarele săptămâni urmează să fie semnat contractual de finanțare din fonduri europene la care Consiliul Județean va veni cu o finanțare proprie pentru reabilitarea și extinderii celei mai solicitate secții a Spitalului Județean Buzău.

„În două săptămâni se va semna probabil finanțarea pentru extindere și reabilitare UPU. Vom primi 1, 5 milioane de euro fonduri europene dar oi vom aloca și din surse propria pentru a face o lucrare așa cum trebuie”, a declarat președintele Petre Emanoil Neagu.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Buzău a fost înființată în anul 2007 și are o suprafață de 604 metri pătrați.

Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol și parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură și care va extinde suprafața totală a Unității de Primiri Urgențe la peste 1000 de metri pătrați la parter și aproape 1000 de metri pătrați la subsol unde va fi amenajată și o parcare de 800 de metri pătrați.

Urmărește-ne pe Google News