Unul dintre cei mai importanți dealeri de etobotanice, prins în flagrant de polițiștii buzoieni

Polițiștii și procurorii DIICOT au depistat una dintre sursele importante de etnobotanice livrate printre traficanții și consumatorii din Buzău. Este vorba despre un gălățean în vârstă de 32 de ani.

Marți dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurori DIICOT Buzău au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Galați, la un bărbat, în vârstă de 32 de ani, despre care existau indicii că ar distribui produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, din 2020 și până în prezent, bărbatul din Galaţi ar fi vândut produse susceptibile a avea efecte psihoactive mai multor tineri din județul Buzău. Aceştia le-ar fi revândut, la rândul lor, altor persoane.

Tinerii din Buzău au fost cercetați în mai multe dosare penale de polițiști, împreună cu procurori din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, fiind trimiși în judecată.

În urma percheziției efectuate la domiciliul bărbatului, au fost descoperite 100 de grame de materie vegetală, tocată, mai multe dispozitive utilizate pentru cântărirea substanțelor, trei telefoane mobile și 200 de euro.

”A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana depistată fiind condusă la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galați.

Urmărește-ne pe Google News