Universitatea Dunărea de Jos din Galați funcționează de miercuri, cu trei facultăți, la Buzău. Mesaje către studenți, de la profesori și politicieni locali

Premieră în municipiul Buzău: 160 de studenți buzoieni au început primul an universitar, cursuri la zi, într-o o universitate de stat.

Este vorba despre Universitatea Dunărea de Jos din Galați, care oferă tinerilor din Buzău 160 de locuri cu taxă la trei facultăți: Drept, Agricultură și Sport.

Fectorul Universității Dunărea de Jos,prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu a precizat în discursul de deschidere a anului universitar, că în următorii ani, în funcție de nevoile de pe piața forței de muncă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ar putea deschide noi facultăți la Buzău.

„Este un început foarte bun, având în vedere viteza cu care am reușit să deschidem această filială, ținând cont de toată birocrația și de toate avizele și condițiile pe care a trebuit să le respectăm. Am reușit această performanță pentru că avem în spate o Universitate cu peste 70 de ani de experiență. În urma acestui demers am aflat că la Buzău există un potențial de tineri sau mai puțini tineri care vor să-și completeze studiile sau să le înceapă. În urma unei analize temeinice am stabilit că există o mare cerere educatională pentru Buzău și așa am ajuns să deschidem pentru început, trei facultăți: Drept, Agricultură și Sport.”, a declarat rectorul Universității,prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu.

Universitatea Dunărea de Jos din Galați a reușit să deschidă filialala din Buzău cu sprijinul a doi politicieni locali, intrați anul trecut în Parlamentul României, care au au susținut energic acest proiect.

Este vorba de președintele filialei PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu și de către senatorul PNL Vlad Pufu, prezent miercuri la ceremonia de deschidere oficială.

“Ne-am propus ca în urma noastră să lăsăm ceva, să lăsăm o construcție. Acesta este primul proiect asumat în cadrul campaniei noastre, și vă mărturisesc cu bucurie că pentru noi este o mare satisfacție astăzi. Una peste alta, vorbim în ultimul timp foarte mult despre dezvoltare, dezvoltarea României, și trebuie să înțelegem cu toții faptul că nu există dezvoltare fără educație. Nu o să vă spun învățați, învățați, și iar învățați!  Învățați cu spor, astfel încât peste ani de zile să vă mândriți, și să ne mândrim cu dumneavoastră că ați terminat facultatea la Buzău. Să rămâneți în Buzău pentru că avem nevoie de dumneavoastră, avem nevoie ca ceea ce dobândiți prin învățătură, aici, la Buzău, să puneți în practică tot la noi, ca să creștem împreună.” a declarat senatorul Vlad Pufu.

Cursurile se vor ține în clădirea Eurocampus de lângă Târgul Drăgaica.

Extinderea Universității la Buzău ar putea veni însă și în sprijinul angajatorilor din municipiu și din județ.

Reprezentanții universității vor să încheie parteneriate cu angajatorii din Buzău astfel încât specialiști de care firmele din Zona Industrială au mare nevoie să fie școliți de profesorii universitari.