Undă verde pentru construirea unui pasaj peste calea ferată la Vernești

#image_title

Pasajul va avea o lungime de 120 metri, iar investiția estimată se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În următoarea perioadă, va fi elaborat un studiu de fezabilitate, iar lucrarea propriu zisă va fi finalizată până la sfârșitul anului 2025.

Deputatul Romeo Lungu, prezent și el la semnarea protocolului a scris pe pagina sa de Facebook detalii despre noul protocol semnat între Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești, în prezența ministrului Transporturilor:

„Astăzi a fost semnat protocolul construcția unui pasaj pe DN10 în localitatea Vernești pentru eliminarea punctului periculos de trecere la nivel cu calea ferată. Practic, lucrarea este o completare a proiectului de construire a rutei ocolitoare a comunei Vernești.

Protocolul, al 70-lea de acest fel, a fost semnat între CNAIR, CJ Buzău și Primăria Vernești, în prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pasajul va avea 120 metri, iar investiția are o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei și va fi finanțată prin PNRR. Studiul de Fezabilitate va fi elaborat până în vara anului viitor, iar construcția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2025.”

Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoii de siguranță și fluidizare a traficului în zonă, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și creșterea calității vieții comunității din Vernești.