Un vitezoman de 26 de ani, vinovat de moartea dascălilor din Brăești. Au ars în propria mașină după un accident rutier

Soții Ilie, învățătorii care au murit în accidentul de luni de la Berca, vor fi conduși joi pe ultimul drum. La intrarea în școala din Brăești a fost amenajat un mic altar cu candele aprinse și flori. Între timp, s-a aflat că șoferul vinovat figurează cu câteva amenzi neplătite, primite din partea polițiștilor de la circulație, pentru încălcarea regimului de viteză.

Întreaga comunitate a comunei Brăești deplânge moartea tragică a învățătorilor Ioana și Gheorghe Ilie, în urma accidentului produs, luni, de un șofer de 26 de ani, la Sătuc. Colegii lor, dascălii Școlii din Brăești, sunt înmărmuriți de durere și nu le vine să creadă că doi oameni atât de buni au avut un destin atât de crud.

La intrarea în școala în care Gheorghe Ilie a fost zeci de ani învățător, cei care i-au iubit și i-au apreciat pe cei doi le-au așezat fotografia în care soții erau îmbrățișați și fericiți, le-au adus flori și le-au aprins lumânări. Familia a hotărât ca Ioana și Gheorghe Ilie să fie conduși joi pe ultimul drum și vor fi îngropați unul lângă celălalt în cimitirul satului în care au trăit și au învățat generații de-a rândul.

Sebi Tudor, șoferul care a provocat accidentul mortal de la Sătuc, era un client vechi al Poliției Rutiere care, în cei trei ani de când avea permisul de conducere, fusese tras pe dreapta de mai multe ori și chiar amendat pentru încălcarea limitei de viteză.

În baza de date a Primăriei comunei Vernești, Sebi Tudor, care locuiește în satul Căpățânești, figurează cu câteva amenzi neplătite, primite din partea polițiștilor de la circulație, pentru încălcarea regimului de viteză, conducerea autoturismului fără centură de siguranță și chiar pentru faptul că a fost prins circulând cu mașina pe contrasens.

În momentul în care tânărul șofer teribilist a provocat accidentul, el conducea un autoturism marca Audi , cu volanul pe partea dreaptă și a intrat în depășirea unei coloane, pe sensul dinspre Berca spre Buzău, după impact acul kilometrajului oprindu-se la 120 km/h.

În prezent, șoferul este internat în Spitalul Județean Buzău și a suferit o intervenție chirurgicală la un picior.