Un nou loc de promenadă, amenajat de Consiliul Județean Buzău, în curtea unei clădiri de patrimoniu. Grădina publică va găzdui spectacole muzicale, lansări de carte și evenimente artistice

Centrul Muzeal Brătianu, modernizat recent cu bani europeni va găzdui din această vară spectacole de teatru sau muzicale, lansări de carte și chiar un festival de jazz. Din toamnă, clădirea de patrimoniu va intra în circuitul muzeal.

Primele manifestări se vor desfășura în preajma datei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. Tot la Centrul Muzeal Brătianu, va avea loc chiar și un festival de jazz, eveniment care este programat la toamnă.

Președintele Consiliului Județean Buzău a precizat că, în lunile următoare, grădina publică din spatele clădirii de pe B-dul Bălcescu va deveni un loc de promenadă pentru mulți buzoieni.

Centrul Muzeal Brătianu, cu valoare de patrimoniu, a fost reabilitat complet cu aproximativ 4 milioane de euro, din bugetul de investiţii al Uniunii Europene. Din bugetul Consiliului Județean, a fost amenajată grădina publică din spatele clădirii.

Imobilul de pe B-dul Nicolae Bălcescu, inaugurat în 1896, a funcţionat ca spital mai bine de un secol.

Urmărește-ne pe Google News