Un nod rutier important va apărea la ieșirea din Buzău spre Brăila

La ieșirea din Buzău spre Brăila va apărea, în câțiva ani, un nod rutier important, chiar la nivel național. Este promisiunea reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Două drumuri de mare viteză, unul dinspre Ploiești spre Moldova, iar celălalt spre Brăila, se vor intersecta la doi kilometri distanță de municipiul Buzău.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că acest nod rutier se va construi, cel mai probabil, cu fonduri europene.

În luna iunie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat, printr-un comunicat de presă, că drumul de mare viteză de Ploiești – Pașcani va fi construit la profil de autostradă, și nu de drum expres.

Această variantă a rezultat în urma unui studiu de trafic, publicat pe site-ul companiei. Lucrările ar putea începe chiar de anul viitor, cu tronsonul Buzău – Ploiești.

Din păcate, proiectul privind construirea drumului expres Buzău – Brăila se află în faza incipientă, fiind puțin probabil ca lucrările să debuteze mai devreme de 2023.