Un modul cisternă, cea mai recentă dotare a pompierilor buzoieni. Noua achiziție, finanțată de Consiliul Județean Buzău

De Ziua Națională a Pompierilor din România, ISU Buzău a organizat o ceremonie de avansare în grad a cadrelor militare de la nivelul instituției, precum și prezentarea ultimei achiziții a unității.

Un modul cisternă este cea mai recentă dotare care a intrat în rândul tehnicii de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău.

Autospeciala a fost achiziționată cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

„Acest tip de modul are o capacitate de 8.000 litri, este dotat cu diferite sisteme special destinate ce facilitează refularea apei la nevoie și umplerea rapidă, fiind indispensabil la intervențiile în zonele greu accesibile sau fără surse de alimentare și în misiunile ce necesită cantitățți mari de apă la flux continuu pentru stingerea incendiilor de amploare”, precizează ISU Buzău.

Ziua Pompierilor este marcată în fiecare an la 13 septembrie. Este data la care, în anul 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, o luptă eroică purtată de pompierii militari, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

În această zi, militarii Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” au organizat depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor pompieri, situate pe raza județului Buzău.