Un militar a declanșat o campanie pentru sprijinirea unei familii căreia un incendiu i-a distrus casa

S-a abătut mare necaz peste o familie cu patru copii, cărora un incendiu le-a distrus casa. Nenorocirea s-a întâmplat vineri, în comuna Mărăgăritești. Părinții și cei patru copii, cu vârste între 1 și 7 ani, care trăiesc doar din venitul modest al tatălui, s-au refugiat la o mătușă.

Preotul satului încearcă să găsească o casă care să îi găzduiască temporar pe oamenii rămași fără locuință în prag de iarnă.

Senzibilizat de drama celor șase suflete, un militar buzoian, care are bunicii în satul cu pricina, a decis să demareze pe Facebook o campanie de strângere de fonduri și materiale de construcție pentru a reface adăpostul.

”Multi dintre noi asteptam cu drag sa ne intoarcem acasa. Numai ca pentru familia Alexe Fanel din localitatea Fantanele, comuna Margaritesti, jud. Buzau nu mai exista acasa. Ce e mai dureros sa vezi in ochii celor 4 copii deznadejde si suferinta atunci cand casa lor a ajuns un morman de moloz in urma neglijentei ALTORA! Haideti impreuna sa redam bucuria celor sase suflete care acum se afla impas! Fac apel la toti cei carora le pasa de suferinta lor sa contribuie pentru a le construi o casa acum cand vremea nefavorabila se apropie. Iata ce a mai ramas din munca lor de o viata! Infiorator,nu? Copii au intre 1si 7 ani”, a scris Dan Nadoleanu pe Facebook.

Vineri, Dan Nadoleanu, militar angajat la o unitate militară din Buzău, a asistat la nenorocirea care a lăsat pe drumuri familia Alexe. Un incendiu devastator a distrus două locuințe în satul Fântânele din comuna Mărgăritești.

Una dintre case, cea a localnicului Alexe Fănel, s-a făcut scrum sub privirile neputincioase ale celor patru micuți care și-au văzut adăpostul, și așa sărăcăcios, distrus de flăcări. Incendiul ar fi plecat de la o casă vecină, dar cui mai folosește asta acum? Modesta locuință a familiei s-a făcut una cu pământul.

„Împreună cu colegii mei militari încerc sa strâng o sumă de bani pentru materiale în vederea reconstrucției adăpostului. Cine poate să ne ajute cu ciment, cărămidă, tigla, mobila veche sau orice alt material este binevenit!”, a declarat militarul care va deschide un cont bancar în următoarele zile.