Un jandarm din Buzău a salvat mai mulți răniți în apropiere de Urziceni

Emil, un buzoian care este încadrat de doi ani în Jandarmerie, la București, a reușit să salveze dintr-un accident șase vieți, una dintre femeile rănite fiind însărcinată. S-a întâmplat zilele trecute, iar povestea a fost împărtășită, luni, de jandarmii bucureșteni, pe pagina acestora de Facebook.

Jandarmul buzoian conducea pe drumul către casă. Era în concediu și mergea la Buzău, la părinți. În apropiere de Urziceni, la câțiva metri în fața lui, s-a produs accidentul. Două autoturisme s-au ciocnit, una dintre ele răsturnându-se în șanț.

„Deodată, am văzut un fum alb și mașinile care începuseră să aprindă luminile de avarii. Mi-am dat seama că e un accident”, a declarat Emil.

Emil a oprit imediat pe dreapta. ”De fapt, a fost singurul care a făcut-o. A coborât în șanț și a început, pe rând, să scoată victimele din mașina avariată. Femeia însărcinată este cea pe care a scos-o prima. Era rănită pe mâini și în stare de șoc. A dus-o la mașina lui și a întins-o pe banchetă”, scriu colegii lui Emil în relatarea de pe Facebook.

Buzoianul s-a întors la locul accidentului și a scos din mașina răsturnată toate cele cinci persoane care rămăseseră captive. Un bărbat a reușit să iasă singur, spărgând cu piciorul luneta mașinii. Celelalte patru au fost scoase de Emil și duse la marginea șoselei, acolo unde ambulanțele începuseră să apară.

”Și nu doar ambulanțele, ci și oamenii care priveau, ca spectatori, cu țigările aprinse, o secvență despre curaj și teamă, despre sânge și viață născută ori nenăscută, despre durere și nepăsare”, subliniază autorul postării.