Un fost prezentator de radio promovează cele mai interesante trasee din Ținutul Buzăului

O agenție de turism înființată de un fost prezentator de radio promovează frumusețile de la Curbura Carpaților, organizând călătorii pentru turiștii români și străini, pe  diverse trasee din Ținutul Buzăului. În oferta propusă se află cel puțin 12 trasee, de cinci până la șapte ore, la prețuri ce variază între 65 și 110 lei, în funcție de complexitatea excursiei.

Tot mai mulți turiști ajung în Buzău pentru a vizita sălbaticul Ținut al Buzăului, cei mai mulți, cu mașinile proprii, în grupuri mici. În alegerea traseelor, sunt îndrumați de proprietarii pensiunilor și puținele aplicații ori jurnale de călătorie publicate online.

În practică, drumețiile sunt mereu mai lungi și mai obositoare, astfel că temerarii oaspeți ratează o parte din salba de atracții pe care le aveau inițial în plan.

Pentru a le face acestor turiști aventurile mai eficiente, un ghid buzoian le propune o platformă online unde pot alege serviciile unui ghid și cele mai interesante trasee.

Este vorba despre o agenție locală de turism, înființată de un fost prezentator radio, în oferta căreia sunt drumeții de câteva ore, la Vulcanii Noroioși, Așezările Rupestre, Trovanți, Lacul Siriu, Mănăstirea Ciolanu și spre multe alte atracții.

Emanuel Vîrgolici este ghid turistic autorizat și directorul agenției de turism Terra Voyage din anul 2020. Mărtusiește că a pornit aproape de la zero în sensul că stia unele zone mai bine, în altele fusese o singură dată.

”Când am înțeles că obiectivele turistice buzoiene sunt atât de frumoase încât merită mai mult din partea noastră, a tuturor, am decis să mă ocup serios de organizarea excursiilor și pachetelor turistice cuprinzând tot ceea ce este valoros și merită văzut de turiști”, spune Emanuel Vîrgolici.

În acest an, Emanuel a adus prin forțe proprii primii turiști străini. S-a încărcat cu multă energie atunci când a aflat că le-a plăcut foarte mult sejurul.

”S-au minunat de cât de puțin este promovat județul. Am prins curaj și pentru că între primii turiști străini pe care i-am însoțit era un cetățean german care vine an de an în România din 1968, iar la Buzău l-a impresionat descoperirea Vulcanilor Noroioși, a Trovanților și a Muzeului Chihlimbarului”, spune ghidul buzoian.

O excursie la Vulcanii Noroioși din portofoliul agenției durează cinci ore. Solicitanții traseului pleacă de la hotelul sau pensiunea unde sunt cazați sau de la un punct de întâlnire stabilit împreună cu ghidul. Periplul costă 75 de lei de persoană.

Drumețiile în zona Așezărilor Rupestre sunt printre cele mai dorite, susține ghidul buzoian. Aventura costă 100 de lei de persoană, tariful afișat fiind valabil pentru turiștii cazați în zonele Sărata Monteoru, Haleș, Măgura și Berca.

Pentru o buna deplasare în acest areal și evitarea accidentelor, este de preferat folosirea hainelor sport și a ghetelor sau a bocancilor. Plecarea în drumeție este programată la ora 9.00 dimineața iar sosirea, după aproximativ șapte ore.

Mănăstirea Ciolanu și Tabăra de sculptură Măgura, Lacul Mocearu, Dealul Istrița, Trovanții de la Ulmet, Biserica în peșteră de la Aluniș, Lacul Siriu și cascadele din zona de munte sint câteva dintre destinațiile pentru care turiștii pot opta completând o cerere pe site-ul agenției coordonate de Emanuel Vîrgolici.

Urmărește-ne pe Google News