Un edil din Buzău, selecționat în naționala de fotbal a primarilor din Romănia. Stelian Gioabă, coleg cu fostul campion, Gabi Mureșan

#image_title

În timp ce naționala de fotbal a României se zbate într-un con de umbră, în lipsa unor rezultate notabile, o altă selecționată de fotbal strălucește pe plan internațional. Este vorba de naționala primarilor din Romănia care deține titulatura de vicepampioană europeană.

Nationala primarilor din Romănia este antrenată de Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomarla din județul Botoșani.

Stelian Gioabă și Gabi Mureșan

La selecționata primarilor din România, evoluează alături de fostul mijlocaș defensiv al formației CFR Cluj, Gabi Mureșan, și edilul comunei Stâlpu din județul Buzău, Stelian Gioabă, cooptat ca titular pe post de fundaș central.

De trei ani, Gabi Mureșan ocupă fotoliul de primar al comunei Apold, din județul Mureș, la scurt timp el fiind chemat din nou la „națională”

Stelian Gioabă este singurul edil din județul Buzău, selecționat să joace titular în naționala primarilor, echipă care emite pretențiii la câștigarea titlului continental.

Stelian Gioabă

Nătionala primarilor din România a întalnit zilele trecute,reprezentativa Croației, pe stadionul Nicu Moraru din localitatea Giarmata, județul Timiș.

Partida amicală a fost dominată de echipa Romaniei care la pauză conducea cu un scor de forfait de 4 la 0. Până la final, oaspeții au reușit să reducă din diferență, naționala primarilor din țara noastră reușind să se impună cu scorul de 4-2.

Nationala.pri.arilor di  Romania

Gabriel Mureșan, s-a remarcat reușind să marcheze de 2 ori în poarta oaspeților.

Meciul a fost unul de pregatire pentru Campionatul European al Nationalelor Primărilor care se dispută din 2 în 2 ani. Anul viitor competitia este organizată între 6 și 10 mai, la Leipzig  în Germania.

„A fost o experiență plăcută atât din punct de vedere fotbalistic cât și ca nivel de socializare între primari. Scorul a fost de 4 la 2, meciul fiind controlat în totalitate de echipa noastră. Croații au scăpat mai ușor față de primarii din Republica Moldova pe care i-am învins anul trecut în noiembrie la Chișinău cu 10 la 1.” a declarat edilul comunei Stâlpu, Stelian Gioabă.