Un deces și 13 cazuri noi de COVID-19 la Buzău

Mai puține cazuri de infectări cu Sars-CoV-2, față de ieri, dar s-a înregistrat si un nou deces. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 13 de cazuri noi de COVID-19, doi dintre pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat.

Cei 13 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 19 și 71 de ani.

Din păcate, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un nou deces în rândul buzoienilor. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 84 de ani, rezidentă a Centrului pentru Persoane Vârstnice ”Alexandru Marghiloman” din Buzău.

Femeia a fost depistată pozitiv cu Sars-CoV-2, fiind a fost transferată la Spitalul Municipal Rm. Sărat. Pe fondul altor câteva afecțiuni, a survenit decesul pacientei.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu COVID-19 sunt ocupate, un număr de 63 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.505, 1.883 de persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 317 persoane se află în carantină, iar 319 persoane, în izolare la domiciliu.

Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 91.