Un copil de 14 ani a murit după ce a căzut de pe o clădire abandonată din centrul Buzăului

Un băiat de 14 ani a murit, miercuri seară, după ce a căzut de la ultimul etaj al unei clădiri abandonate, din centrul Buzăului, unde urcase pentru a-și face un selfie. Copilul s-a prăbușit în gol de la 15 metri înălțime.

Tragedia s-a produs în jurul orei 19.00. Puștiul și alți trei prieteni au sărit gardul imobilului, au pătruns în curtea din spate de unde au intrat în vechea clădire a Romtelecom.

Ajuns pe un balcon fără balustradă de la etajul al doilea, minorul s-a dezechilibrat și a căzut de la circa 15 metri înălțime. Prietenii celui căzut au sunat la 112. Victima a fost preluată de ambulanță și dusă la UPU.

CU răni grave la cap, băiatul a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare. După aproape o oră de luptă, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Clădirea unde s-a produs nenorocirea este proprietate privată și găzduise până în urmă cu un deceniu birourile Romtelecom.

Clădirea marcată cu bulină roșie, din cauza degradării avansate, este împrejmuită cu un gard din zid, de peste un metru și jumătate, iar la intrarea principală a fost sudată o plasă de sârmă.

Așa cum obișnuia aproape zilnic, victima se întâlnea în centrul municipiului Buzău cu prietenii săi pentru a socializa. Le-a venit la un moment le-a venit  ideea să pătrundă în imobilul părăsit de lângă Tribunalul Buzău, pentru a-și face poze la înălțime.

Copilul și ceilalți trei prieteni au sărit gardul din zid, din spate, au pătruns în curte de unde s-au cățărat apoi la etajele superioare. Potrivit unor martori, ajuns pe un balcon fără balustradă, de la ultimul etaj, Mario s-a dezechilibrat și a căzut de la circa 15 metri înălțime.

Prietenii băiatului s-au speriat când au observat că Mario abia mai respiră și au sunat la 112. Echipajele de salvare care au mers la faţa locului l-au găsit în viaţă pe Mario, iar din cauza rănilor mult prea grave la cap, copilul a intrat în comă.

Băiatul a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii au început manevrele de resuscitare. “La UPU Buzău a fost transportat un tânăr de 14 ani, în stare foarte gravă, în comă profundă. Având în vdere leziunile suferite, băiatul a intrat în stop cardiorespirator. După aproape o oră de luptă, medicii au fost nevoiți să declare decesul”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt SJU Buzău.

Mario Negru era elev în clasa a șaptea la Liceul cu Program Sportiv, unde se pregătea să devină fotbalist. Sportul era singura lui pasiune, iar la școală era un elev model, care nu a făcut niciodată probleme. Aşa îl descriu, printre lacrimi, cei care l-au cunoscut pe Mario.

”Era un băiat cuminte, își vedea de treaba lui. S-a mutat în clasa a cincea la noi la LPS special pentru a face fotbal. Fotbalist bun și muncitor, elev la fel de bun, implicat în ceea ce i se cerea la clasă. Cred că ceasul rău a făcut ca acest copil să fie prezent în acea seară, pe acea clădire”, a declarat Cezar Ionescu, dirigintele lui Mario Negru.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi urmează să-i audieze pe prietenii copilului, în prezenţa părinţilor, pentru a afla exact în ce împrejurări s-a produs tragedia. Între timp, familia adolescentului care şi-a pierdut viaţa se pregăteşte de o înmormântare sfâşietoare. Mario Negru mai avea acasă un frățior.

Proprietarul clădirii în care s-a produs nenorocirea a transmis că va ajuta familia îndurerată cu bani pentru înmormântare. El a ținut să precizeze că proprietatea sa era asigurată cu lacăte, plasă sudată și garduri suficient de înalte, nefiind necesară asigurarea vreunui serviciu de pază.