Un belgian le va oferi consultanță investitorilor care vor înființa centrul ştiinţific Explorer

Oraşul Buzău va fi singurul din ţară în care va funcţiona un science center. Responsabilii de proiect îl vor avea consultant pe Erik Maria Jacquemyn, care a fost prezent, marți, la Buzău, la o întâlnire cu autorităţile locale.

Evenimentul a avut loc la Vila Albatros din Parcul Marghiloman. Reprezentanţiii Clubului Rotary, cei care vor investi în construirea obiectivului, alături de alţi parteneri privaţi, au prezentat mai multe detalii despre proiect.

La eveniment au participat autorităţi locale, oameni de afaceri, profesori şi elevi. Bazele proiectului au fost puse în urmă cu un an, când ideea a venit în urma unei discuţii purtate cu un specialist din cadrul unui centru ştiinţific din Singapore.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat şi consultantul belgian Erik Maria Jacquemyn, un specialist care a pus bazele mai multor centre ştiinţifice. Explorer Buzău ar fi şi primul construit în România.

Managerul centrului de la Buzău va fi Vasile Moraru, primul edil-şef al Buzăului de după 1989. Pentru a dezvolta centrul ştiinţific de la Buzău, investitorii urmăresc să atragă un milion de euro din fonduri europene. Lucrările ar putea demara anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News