Un bebeluș de 5 luni, adus cu febră 42, a murit la Spitalul Județean Buzău

Anchetă în cazul unei fetițe în vârstă de cinci luni, care a decedat la scurt timp după ce a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Tragedia s-a produs sâmbătă noapte, la scurt timp după ce micuța a fost adusă de familie la UPU, într-o stare foarte gravă. Fetița cântărea doar patru kilograme.

În plină epidemie de gripă, medicii au făcut teste ca să exclude gripa și au încercat să o salveze pe fetiță.

Când a ajuns la spital, micuța avea febră 42, neobișnuit până și pentru medici, și o stare de sănătate alterată, la care se adaugă o greutate corporală foarte mică pentru vârsta ei.

Între timp, medicii buzoieni au luat legătura cu spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. La scurt timp, fata a suferit un stop cardio-respirator. Medicii au reușit să o readucă la viață, însă, după al doilea stop suferit, fetița a decedat.
Cazul a intrat în atenția autoritătilor din domeniul protecției copilului.

La o primă evaluare a medicilor, bebelușul avea insuficiență hepatică, renală și convulsii din cauza febrei foarte mari. Cauzele decesului urmează a fi stabilite în urma necropsiei.

Fetița care a murit la spitalul din Buzău provine dintr-o familie sărmană si numeroasă din Robeasca.

Familia din Robească se află în evidențele Asociației ”Impreună pentru buzoieni ” care acum, a demarat o campanie de strângere de fonduri.

”Cine vrea să sprijine familia în demersurile care vor urma (coșciug, înmormîntare, pomeni), poate dona în conturile Asociației:

Cont în lei: RO87BTRLRONCRT0435773501
Cont în euro: RO37BTRLEURCRT435773501
Beneficiar: Asociația „Împreună pentru buzoieni”
Paypal: https://www.paypal.me/impreunaptbuzoieni18