Un avion AN-2 s-a răsturnat la aterizare, pe un câmp de la periferia Buzăului. Pilotul și copilotul au scăpat nevătămați

Un Antonov AN-2 la bordul căruia se aflau pilotul și copilotul, a fost implicat, vineri, într-un incident aviatic, pe un câmp de lângă municipiul Buzău. Aparatul de zbor s-a dat peste cap chiar înainte de aterizare. Din fericire, nu au existat victime.

Aeronava aparţine Aeroclubului României şi, potrivit informaţiilor oferite de aceștia, incidentul s-a produs la aterizare. O problemă la avion a apărut în momentul în care pilotul a încercat să aterizeze pe câmp, la scurt timp după ce a lansat mai mulți parașutiști.

În cele din urmă, aterizarea s-a efectuat fără ca pilotul sau copilotul să fie răniți, avionul răsturnându-se. Niciuna dintre cele două persoane din avion nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a declanșat o anchetă la fața locului. Potrivit unor martori, puțin înainte de ora 12:00, la aterizare, aeronava a frânat brusc și ulterior s-a răsturnat.

AN-2 a fost proiectat de biroul de proiectare Antonov din Uniunea Sovietică și a fost utilizat pe scară largă pentru o varietate de misiuni, inclusiv agricultură, transport de marfă și pasageri, parașutism și alte operațiuni speciale.