Un areal turistic de peste 1.000 de kilometri pătrați, mai bine promovat la nivel mondial. Consiliul Județean Buzău așteaptă certificarea UNESCO

Geoparcul Ținutului Buzăului are aproape 45.000 de locuitori și o suprafață ocupată este de peste 1.000 de kilometri pătrați. Zona va fi mai bine promovată la nivel mondial după ce va primi acreditarea UNESCO.

Reprezentanții UNESCO se vor întâlni în jurul datei de 15 aprilie pentru a da verdictul în cazul acestei solicitări făcute de județul Buzău.

Dacă răspunsul va fi favorabil, pe 21 aprilie va avea loc și o întrunire între specialiștii UNESCO și reprezentanții Ținutului Buzăului.

”Dacă vom primi răspuns afirmativ, pe 21 aprilie va fi o întâlnire on-line între <Ţinutul Buzăului> şi board-ul UNESCO, alături de celelalte geoparcuri din întreaga lume. Directorul UNESCO din România şi-a exprimat dorinţa de a fi prezent pe data de 21 la Buzău, dacă vom fi admişi. Dacă vom primi acreditarea, vom primi diploma virtuală pe 21 aprilie, iar în septembrie o vom primi şi în format fizic”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Buzăul a primit un prim răspuns pozitiv din partea evaluatorilor care au vizitat Ținutul Buzăului în septembrie 2021.

Seranțele ca zona să fie acceptate în Rețeaua Globală a Geoparcurilor sunt destul de mari.

Ținutul Buzăului include o zonă rurală care aparține administrativ de 18 comune din zona de deal și munte din nord-vestul județului Buzău, fiind o zonă cu circa 45.000 de locuitori și o suprafață ocupată este de peste 1.000 de kilometri pătrați.