VIDEO Scandal cu bâte și săbii, în cel mai sărac cartier din Buzău

A fost măcel, marți seara, pe Aleea Grădinilor, unde trăiește o importantă comunitate de romi. O familie a fost luată cu asalt de o alta, rivală, după un scandal petrecut în Suedia.

Săbii, bâte și bolovani. Acesta a fost arsenalul pe care un grup de romi întorși recent din Suedia, unde se ocupă de mai mulți ani cu cerșitul, l-au folosit în atacul asupra unei familii vecine. S-a întâmplat pe Aleea Grădinilor, unde trăiește o importantă comunitate de țigani. Acasă erau numai femeile, un adolescent și un copil mic, care au crezut că scapă dacă se baricadează în locuință. Agresorii au intrat însă peste ei.

”Ne-au spart geamul cu sticle, cu bolovani, ne-au îngrămădit până în casă. Era să taie și fetița de câteva zile. o grămadă a intrat peste noi în casă, cu săbii, ne-au tăiat, au distrus tot”, spune una dintre victime.

Nici zece minute nu a durat încăierarea. Agresorii au bătut în retragere abia când au auzit sirenele poliției, nu înainte însă de a-i administra o bătaie cruntă unui bărbat din familia rivală, care se întorcea acasă.

Mai multe echipaje de intervenție de la Poliție și Jandarmi au sosit pe Aleea Grădinilor pregătite să aplaneze conflictul iscat între familiile de romi. Asistenții de pe ambulanțe au acordat îngrijiri răniților. ”Mi-a dat cu pumnul în ochi, pe verișoara mea a tăiat-o la mână, pe unchiul meu l-a tăiat tot la mână, mamei i-a spart capul, lui tata i-a dat în cap, în ochi”, spune un adolescent rănit.

Una dintre victime, o minoră de 13 ani, a fost transportată la spital cu răni la o mână, iar alte două persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Oamenii spun că reglarea de conturi are la origine o întâmplare petrecută în străinătate. Agresorii, întorși din Suedia, unde cerșesc, au ținut să se răzbune pe rudele unui clan care, cu ceva vreme în urmă, ar fi vrut să le dea foc într-un ghetou din țara scandinavă. Pentru depistarea bătăușilor, jandarmii au scotocit până și în podurile caselor din mahala.

Șase persoane implicate au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. În zonă a rămas un dispozitiv format din patrule de jandarmi și polițiști pentru menținerea ordinii publice și prevenirea reizbucnirii scandalului.