Alarmă în Zona Industrială. Muncitori evacuați dintr-o hală cuprinsă de flăcări

Pompierii buzoieni au intervenit joi în Zona Industrială a municipiului Buzău, după ce a fost semnalat un incendiu la o hală unde se produc geamuri. Câteva zeci de muncitori au fost evacuați din incinta inundată cu fum.

După primirea apelului de urgenţă, ISU Buzău a trimis la intervenţie două autospeciale pentru stingere şi o ambulanţă SMURD.

Un incendiu a izbucnit pe Aleea Industriilor, în interiorul unei hale de producţie de 5.000 de metri pătraţi din curtea Glasscorp, producător de geamuri şi parbrize.

Pompierii au ajuns imediat la faţa locului şi au încercat să limiteze incendiul. În acest timp au fost evacuate câteva zeci de persoane care lucrau acolo fără să se înregistreze victime, hala fiind inundată cu fum.

Curentul electric a fost oprit până la lichidarea incendiului. Intervenţia s-a încheiat după mai bine de două ore.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o instalație vacuum ce avea rolul de a lipi între ele foile de geam. Banda s-a blocat, iar motorul s-a supraîncălzit. În incendiu au ars peste 40 de saci de material folosit în procesul tehnologic de lipire a foilor de geam.

Paguba a fost estimată la peste 100.000 de euro. Flăcările au distrus instalația complexă iar înlocuirea ei va dura cel puțin o săptămână, perioadă în care societatea Glasscorp nu va mai putea furniza parbrize pentru producătorii de autoturisme cu care are contract.

Curentul electric a fost oprit până la lichidarea incendiului. Intervenția s-a încheiat după mai bine de două ore. Incidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.