Drumul Județean 202 spre Râmnicu Sărat, închis temporar din cauza viscolului. Mai multe persoane aflate în tranzit, găzduite peste noapte de autoritățile din Puiești

#image_title

Localitatea Puiești este la această oră izolată de municipiul Râmnicu Sărat,din cauza viscolului puternic care a troienit zăpada pe DJ202, traficul fiind paralizat de sulurile de zăpadă formate pe carosabil.

#image_title

Autoritățile locale din Puiești au început lupta cu iarna încă de dimineață, când s-a trecut la degajarea unor drumuri comunale și împrăștirea de material antiderapant în anumite zone troienite de zăpadă.

Vântul a început să bată cu peste 80 de km pe oră după ora 14 iar în scurt timp zeci de mașini au rămas blocate în sulurile de zăpadă formate pe carosabil.

Însă intervenția rapidă a autorităților locale a fost de bun augur, utilajele primăriei din Puiești reușind să-i scoată din nămeți pe șoferii ghinioniști.” Noi am acționat încă de dimineată insă vremea s-a înrăutățit de la o oră la alta și am fost nevoiți să intervenim pentru degajarea mai multor mașini blocate în zăpadă. Am intervenit în forță întrucât ne-am dorit să menținem deschis drumul spre Râmnicu Sărat insă la lăsarea serii ne-am dat seama că nu ne putem lupta cu natura dezlănțuită. Toată zăpada luată de pe șosea era adunată la loc în câteva minute de viscol iar pericolul de a avea șoferi blocați în troiene era foarte mare și am cerut închiderea drumului. Apoi am luat hotărârea ca mai multe persoane aflate în tranzit să rămână peste noapte in sediul primăriei, călătoria spre Râmnicu Sărar fiind foarte riscantă. Ulterior am gestionat o altă situație medicală delicată, cu doi minori care aveau nevoie urgent de tratament injectabil la Râmnicu Sărat. Până la urmă a fost găsit pe plan local un asistent medical care să le facă tratamentul, copiii fiind foarte răciți. Mâine dimineață vom relua lupta cu troienele și sperăm să putem debloca drumul spre Râmnicu Sărat”ne-a declarat Rodica Bârlă, edilul comunei Puiești.

Viscolul puternic a paralizat circulația pe alte 12 drumuri județene, traficul pe DN2 E85 fiind restricționat pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone.
Situația DJ-urilor închise temporar la ora 22.:
202 – Râmnicu Sărat -Puiesti
203A V-lea Râmnicului – Ghergheasa
203 – V-lea Râmnicului-Ziduri-Balaceanu
214A – Caragele-Rusetu
203I – Cilibia – Caragele
203D – Scutelnici- Smeeni
220 – Cochirleanca -Posta Câlnău
203D – Smeeni – Maxenu
203G – Sarata Monteoru- Leiculesti
203G- Hales- Spital Nifon
102H- Amara-E85
102H – Corbu -E 85
203C – Mihailești -Movila Banului