Ucigașul de pe strada Dimitrie Cantemir nu consumase droguri. A fost internat la Săpoca pentru investigații psihiatrice

Andrei Muscalu, tânărul de 23 de ani care, duminica seara, și-a omorât cu sânge rece unchiul și a desfigurat-o pe soția acestuia, a fost internat într-un spital de neuropsihiatrie din Buzău. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, așa cum susțin apropiații băiatului, și dacă avea discernământ. Culmea, în ziua crimei, tânărul nu consumase droguri, după cum susțin medicii de la urgențele spitalului din Buzău.

Duminică seara, în jurul orei 19.00, un tânăr de 23 de ani, despre care vecinii spun că obișnuia să se drogheze, și-a înjunghiat mortal unchiul, un fost ofițer de armată, în vârstă de 55 de ani. Și-a atacat apoi mătușa, pe care a tăiat-o cu cuțitul la gât și în jurul capului. Femeia s-a salvat în ultimul moment, refugiindu-se la un vecin.

Din primele date, tânărul, întors din oraş, ar fi cerut să i se dea mâncare, iar pentru că nu ar fi primit imediat a pornit scandalul. Din primele date, tânărul, întors din oraş, ar fi cerut să i se dea mâncare, iar pentru că nu ar fi primit imediat a pornit scandalul. „Eu îi împărțisem cu o zi înainte mâncare, fiindcă a fost Sâmbăta Morților. În seara asta l-am văzut intrând în curte și l-am întrebat ce face. El mi-a răspuns că e bine și că a fost foarte bună mâncarea pe care i-o dusesem ieri. Întrebându-mă ce fac, eu i-am răspuns: Tremur de frig, la care el mi-a dat o replică ciudată: Bine că nu tremurați de frică, vecina, după care a intrat în casa unchiului său și a urmat nenorocirea”, a relatat femeia.

Cunoscuții lui Andrei spun că acesta era consumator de droguri de mulți ani. În ziua crimei, nu consumase însă stupefiante. Asta susțin reprezentanții Spitalului Județean Buzău, unde tânărul a fost adus de polițiști pentru analize toxicologice.

Andrei Muscalu se afla probabil în sevraj, cred specialiștii, atacul furibund asupra rudelor sale fiind o reacție a organismului la absența drogului cu care este obișnuit.

După ce a fost prins de poliție, audiat și testat toxicologic, Andrei a fost internat în Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Medicii de aici îl vor supune unor analize pentru a depista dacă este dependent de droguri, așa cum susțin apropiații băiatului, și ce substanțe consuma.

La Buzău, consumul de stupefiante a devenit un fenomen. De la începutul anului, un tânăr a murit iar alți opt au ajuns la spital cu reacții severe la consumul de substanțe interzise. Specialiștii atrag atenția că pe piață apar frecvent droguri noi cu efecte imprevizibile.

Cazul crimei săvârșite de Andrei Muscalu este anchetat de procurorii criminaliști. Aceștia trebuie mai întâi să afle cu ajutorul expertizei psihiatrice dacă individul a avut discernământ în momentul crimei. Femeia pe care acesta a încercat să o omoare va fi externată în cursul acestei zile.