Turiști din Brașov și București rătăciți în „Ținutul Buzăului”, către „Așezările rupestre”

Două persoane din București și Brașov, care intenționau să ajungă la „Așezările rupestre” de la Bozioru s-au rătăcit sâmbătă seara în pădure. Turiștii au rămas blocați în zona greu accesibilă, fără a putea furniza un punct de reper pentru a putea fi găsiți.

Cei doi tineri, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani, s-au deplasat cu mașina în Buzău pentru a vizita zonele turistice.

Turiștii au parcat autoturismul, în jurul prânzului, în localitatea Nucu, apoi au pornit în drumeție către Așezările rupestre.

Pe drumul de întoarcere, cei doi tutiști și-au propus să scurteze timpul de deplasare, pornind pe un traseu nemarcat iar la scurt timp s-au rătăcit.

În jurul orei 21.45, cei doi au solicitat sprijin prin apel 112.

„În urma apelului primit în dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au fost mobilizate imediat echipe de polițiști și jandarmi, care au fost distribuite în teren pentru căutări, în vederea acționarii rapide, întrucât se întunecase și exista inclusiv riscul unui atac al animalelor sălbatice. Până în miezul nopții, tinerii au fost găsiți de către polițiștii Chiriță George și Voica Florin, șefi de post în comunele Odaile și Magura, împreună cu voluntari, toți buni cunoscători ai zonei.

Tinerii erau speriați, mai ales că bateria telefonului se descărcase, lucru ce ii aducea în imposibilitatea comunicării cu cei care ii căutau, dar nevătămați și fericiți că incursiunea s-a terminat totuși cu bine.

„Persoanele au fost găsite la 5 km de cel mai apropiat traseu marcat, au fost conduse la autoturismul acestora și au pornit în scurt timp la drum, cu zâmbetul pe buze și cu o lecție de luat aminte.” au precizat salvatorii.

Având în vedere că minivacanța de Sfânta Maria continuă, jandarmio montanti dar și polițiștii recomandă turiștilor să nu se aventureze în locuri necunoscute și
să nu plece singuri în drumeții.

Polițiștii îo mai atenționează pe cei care se aventurează să exploreze ținutul Buzăului să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice:

Urmărește-ne pe Google News