Tronson din DN 10 distrus de alunecări, redat circulației cu trei luni mai devreme

Circulația auto a fost reluată în condiții normale pe DN 10, la Km 86+300, unde o alunecare de teren a distrus o porțiune însemnată din carosabil, pe sensul de mers Brașov-Buzău. Lucrarea a fost terminată cu trei luni înainte de expirarea termenului stabilit în contractul de proiectare-execuție.

”Încă una dintre gravele probleme de pe DN 10 Buzău-Brașov pentru care, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, am solicitat CNAIR alocarea în regim de urgență a fondurilor necesare reparațiilor a fost soluționată zilele acestea”, a declarat Carmen Ichim, prefectul județului Buzău.

În vara acestui an, firma care a mai efectuat și construcția copertinei de beton din apropierea Barajului Siriu pentru protecția Drumului Național 10, precum și reparațiile din zona Măgura finalizate în primăvara lui 2019, a demarat lucrările la Km 86+300, acestea constând în turnarea a peste 40 de piloți forați din beton pentru stabilizarea versantului, realizarea de gabioane de protecție, drenaje, șanțuri și refacerea canalului de subtraversare a drumului pentru preluarea și evacuarea apei pluviale.

Ultima etapă a proiectului care avea ca termen de finalizare luna ianuarie a anului 2020 a vizat montarea de parapeți de protecție și realizarea de marcaje rutiere, operațiune încheiată săptămâna trecută.