Troiță ridicată în memoria eroilor buzoieni care au murit în Afganistan

????????????????????????????????????

Militarii garnizoanei Buzău cinstesc memoria camarazilor căzuţi în teatrul de operaţii din Afganistan prin ridicarea unei troițe în curtea bisericii militare „Pogorârea Duhului Sfânt”. Luni dimineață a avut loc sfințirea monumentului printr-o ceremonie militară şi religioasă organizată de Divizia 2 Infanterie „Getica”.

La ceremonial au participat alături de familiile eroilor buzoieni șeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, general de brigadă Ionel Loțan, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica „, general de brigadă Gheorghiţă Vlad, oficialităţi locale, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum și militari în activitate ai unităților militare din Garnizoana Buzău.

Troița a fost ridicată în memoria sublocotenenților (pm) Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu încadrați în forțele speciale, Dan Ciobotaru încadrat la Batalionul 33 Vânători de Munte și Mădălin Stoica, încadrat la Batalionul 280 ”Inimi Neînfricate”.

Subofițerii buzoieni au fost ucişi de doi talibani care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate. Membrii operaţiunii „Resolute Support” au răspuns atacului cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori.

În urmă cu doi ani, Consiliul Județean Buzău i-a declarat pe cei doi Cetățeni de Onoare ai județului, în timp ce Președintele i-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

De asemenea, Primăria municipiului Buzău a propus ca două străzi din municipiul Buzău să le poarte numele celor doi eroi. O altă stradă a orașului va purta numele ultimului erou buzoian, Mădălin Stoica, căzut pe frontul din Afganistan.