Trei locuințe din Siriu, afectate de un incendiu violent. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Trei clădiri au fost cuprinse de un incendiu violent luni după-amiază, în satul Muscelușa, din comuna buzoiană Siriu. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit atacuri de panică.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență de la Nehoiu și Pătârlagele.„ La fața locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD cu un număr de aproximativ 20 de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu și Detașamentului de Pompieri Buzău”, a precizat ISU Buzău.

Patru persoane au suferit atacuri de panică, din care două au fost preluate de ambulanța SMURD, care le-a  transportat la Spitalul Orășenesc Nehoiu.

Două asistente de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, aflate în tură liberă au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul celorlalte două persoane,

„Din momentul soririi pompierilor au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane ce au suferit atacuri de panică, două fiind transportate la spital. ”, a mai precizat ISU Buzău.

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, în calitate de președinte al Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a dispus dislocarea de resurse suplimentare la Siriu.

”Patru persoane au suferit atacuri de panică în momentul în care și-au văzut agoniseala cuprinsă de foc. La fața locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de la ISU Buzău care au reușit în final să limiteze proporțiile incendiului și să reducă pagubele materiale. Acțiunea a fost îngreunată și de vânt, Însă pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea focului”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News