Trei decese la Buzău, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienților cu COVID-19

DSP Buzău raportează miercuri 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 76 de ani. Numărul deceselor din rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 46, cu trei mai mult decât la raportarea de marți.

Unul dintre decedați este un bărbat în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS-CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă.

Evoluția a fost nefavorabilă și a fost transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Suferea de sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate și hiptertensiune arterială.

A mai fost raportat decesul unei femei în vârstă de 79 de ani care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Fusese confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 și internată în Secția Pneumoftiziologie.

Evoluția a fost nefavorabilă și a survenit decesul. La comorbidități figurează cu hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilație arterială și boala coronariană ischemică.

Cel de-al 46-lea decedat este o femeie în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică. S-a internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecției cu SARS-CoV-2.

I s-a recoltat probă, iar rezultatul a ieșit negativ. Starea de sănătate s-a agravat, pacienta a fost ulterior transferată pe secția ATI, unde a survenit decesul. Post-mortem, i s-a efectuat o puncție pentru biopsie pulmonară, proba fiind trimisă la INCDMM Cantacuzino și confirmată ulterior cu COVID-19. Femeia suferea de boală pulmonară obstructivă cronică decompensat și sindrom subocluziv.