TransBus a introdus o linie zonală între cartierul Micro XIV şi strada Primăverii

Odată cu suplimentarea numărului de vehicule, TransBus a înfiinţat o cursă zonală, la solicitarea unor cetăţeni care lucrează în zona fostei fabrici de In şi Cânepă. Cursa „Zonă 116” va circula între Micro 14 şi strada Primăverii.

Cursa are plecarea la ora 6.05 iar returul la ora 16.05. În cazul în care se va cere o cursă şi pentru schimbul doi, aceasta va fi asigurată fără probleme, promit reprezentanții TransBus.

După primele zile de rulare pe traseele de transport urban, autobuzele cumpărate recent au produs efectele aşteptate: timpii de aşteptare în staţii s-au micşorat iar orarul a fost extins.

După primele două zile de funcţionare pe traseele de transport în comun, încă nu a fost calculat consumul de combustibil al celor 12 autobuze.

Pentru o perioadă nedeterminată, preţul biletelor va rămâne neschimbat dar, după implementarea sistemului de ticketing, vor fi aplicate unele modificări.

Primele 12 autobuze olandeze vor ieşi pe traseele buzoiene începând de lunea viitoare, urmând ca celelalte trei să intre în circuit peste o săptămână.

În acest fel, frecvenţa sosirii autobuzelor în staţii va putea să fie redusă la 10 minute şi va scădea şi mai mult odată cu sosirea celorlalte autobuze care urmează să fie achiziţionate de municipalitate.

Programul de funcţionare va fi de la 5 dimineaţa până la orele 23, bineînţeles cu o frecvenţă mai mică a autobuzelor la orele cu un număr redus de călători.