Trans Bus va elibera abonamente şi bilete prin intermediul a 14 tonete amplasate în tot orașul

Elevii şi pensionarii din Buzău vor putea circula gratuit doar pe o singură line, iar pentru un abonament întreg pot beneficia de reducere. În acest sens, în oraş au fost amplasate tonete de unde se pot elibera abonamente şi cumpăra bilete. În total, în oraş vor fi 14 astfel de puncte. Bilete se vor vinde şi la chioşcurile de ziare din municipiu.

Buzoienii vor putea solicita abonamente și bilete de la orice tonetă a Trans Bus, începând din data de 2 aprilie. În primă fază, societate va asigura personalul necesar într-un singur schimb, urmând ca atunci când situația o va impune, fie să prelungească programul de eliberare a biletelor și abonamentelor, fie să creeze un al doilea schimb.

Aceste tonete sunt conectate la o platformă informatică, astfel încât orice tentativă de achiziționare a mai multor abonamnete de la diferite standuri va fi sortită eșecului. Totodată, societatea de transport public în comun va încerca să vândă bilete și prin intermediul chioșcurilor de ziare, în baza unor contracte de distribuire pe care Trans Bus le va încheia cu reprezentanții acestor centre.

Pentru călătorii din municipiul Buzău, prețul unui abonament lunar pe 2 trasee este de 70 de lei, iar pentru o jumătate de lună, 40 de lei, asta în condițiile în care pentru un abonament lunar valabil pe toate traseele, ei plătesc 90 de lei. Pentru un abonament lunar, valoarea acestuia este de 120 de lei și poate fi folosit pe toate traseele și este transmisibil.

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Buzău, din luna aprilie 2018 a fost iniţiat un proiect de hotărâre ce prevede majorarea tarifelor de călătorie la transportul de călători pe bază de grafic prin curse regulate cu mijloacele de transport ale societății Trans Bus și acordarea de facilități pentru acesta.