Trans Bus rămâne operator unic de transport public în Buzău. Primarul Toma: ”50 de șoferi vin chiar de pe liniile maxi-taxi”

După introducerea în trasee a 24 de autobuze Mercedes Citaro cumpărate din Olanda, societatea Trans Bus a ajuns la aproape o sută de autobuze care circulă prin municipiul Buzău. După eliminarea operatorilor privați, firma din subordinea municipalității a crescut frecvența curselor pe toate cele 11 linii urbane și preorășenești.

Autoritățile Buzăului au planuri mari pentru societatea de transport public local. Printre obiective se numără dotarea companiei cu autobuze electrice și înființarea de linii noi spre comunele vecine Buzăului.

”În acest moment cu cele 95 de autobuze vom face față traficului în Buzău, călătoriilor în Buzău cu acest mijloc de transport în comun. Vom investi în continuare în transportul în comun în Buzău, vom avea stații moderne, vom avea e-ticketing, vom avea până la sfârșitul anului viitor încă aproximativ 20 de autobuze electrice. Vom extinde transportul comun în toate localitățile din jurul Buzăului. Vom avea cel puțin la orele de vârf o frecvență mai mică a autobuzelor, astfel încât Trans Bus-ul să ofere într-adevăr mai mult confort și mai multă siguranță”, spune Constantin Toma, primarul Buzăului.

Prin extinderea activității Trans Bus, care a însemnat cumpărarea de autobuze second-hand VDL, Van Hool și Mercedes, societatea a creat zeci de locuri de muncă.

”Trans Bus a creat în această perioadă o sută de noi locuri de muncă iar 50 de șoferi vin chiar de pe liniile maxi-taxi. În perspectivă, maxim în doi ani, și lucrăm deja la proiecte, încercăm să realizăm piste speciale, unice, pentru autobuz, să avem stații moderne, să avem o gestionare inteligentă a traficului, astfel încât un autobuz în trafic să stea mult mai puțin decât stă, să zicem, un autoturism în acest moment”, declară Constantin Toma.