Toți elevii din județ pot călători gratis cu autobuzul, în municipiul Buzău

Elevii din mediul rural pot circula gratuit cu autobuzele Trans Bus în baza unui abonament subvenționat de Primăria municipiului Buzău. Hotărârea a fost luată de consilierii municipali în ședința CLM de joi. Până în prezent, de acest avantaj beneficiau doar elevii cu reședința în municipiul Buzău.

Elevii care locuiesc în mediul rural vor avea de azi posibilitatea de a circula gratuit cu mijloacele de transport public în comun ale societății Trans Bus, în baza unui abonament ce este subvenționat de municipalitatea buzoiană.

Cei mai avantajați sunt copiii din Mărăcineni și Săpoca, unde ajunge autobuzul 2, și în curând cei din Vadu Pașii, care urmează să aibă traseu de autobuz.

De asemenea, atât elevii din municipiu cât și cei din județ vor primi un abonament gratuit pe o singură linie, iar la prețul special de 30 lei, adică o treime din prețul întreg al unui abonament, au posibilitatea de a circula pe toate traseele Trans Bus.

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărîre înaintat de conducerea Primăriei, prin care a solicitat ca nu numai elevii care locuiesc în municipiul Buzău să beneficieze de această facilitate, ci toți elevii care învață în municipiul Buzău, chiar dacă au domiciliul în mediul rural.